Despre noi

vertex

Curs Valutar

Simbol Cotatie (RON) Variatie
EURO 4.9633 0.0000
USD 4.6099 0.0000


Vreme
Despre noi

Activitățile unui arhitect peisagistic pot varia de la crearea parcurilor publice și a aleelor la amenajarea de terenuri pentru campusuri și parcuri de birouri corporative, de la proiectarea proprietăților rezidențiale până la proiectarea infrastructurii civile și gestionarea zonelor mari de sălbăticie sau recuperarea peisajelor degradate cum ar fi minele sau depozitele de deșeuri. Arhitecții de peisaj lucrează asupra structurilor și a spațiilor exterioare cu limitări la aspectul peisajului sau al parcului de proiectare - mari sau mici, urbanesuburbane și rurale și cu materiale "dure" (construite) și "moi" (plantate), integrând în același timp durabilitatea ecologică. Cea mai valoroasă contribuție poate fi făcută în prima etapă a unui proiect de a genera idei cu înțelegere tehnică și fler creativ pentru proiectarea, organizarea și utilizarea spațiilor. Arhitectul peisagistic poate plănui conceptul general și pregătește planul general, de la care sunt pregătite desene detaliate de proiectare și specificațiile tehnice. De asemenea, pot examina propunerile de autorizare și supraveghere a contractelor pentru lucrările de construcție. Printre alte competențe se numără pregătirea evaluărilor de impact asupra proiectării, efectuarea evaluărilor de mediu și a auditurilor și servirea drept martor expert la întrebările privind problemele legate de utilizarea terenurilor.

Arhitectura peisageră este arta de a planifica, a proiecta, a mentine, a persevera si a reabilita spatiul verde si designul constructiilor realizate de om. Scopul profesiei include designul arhitectural, planificarea sitului, dezvoltarea spatiului din jurul casei, protectia mediului, planificare urbană (P.U.G.-plan urbanustic general), design urban, planificarea parcurilor si a spatiilor de recreere, planificare regională, spatii urbane si conservare istorică. Un pracitcian în domeniul arhitecturii peisajului se numeste arhitect peisagist.

De la realizarea infrastructurii terenului, instalarea sistemelor de irigații și iluminare, și până la lucrări de gazonare, plantare și amplasare a elementelor decorative, creăm și reamenajăm grădini pline de farmec și armonie.

Etape în amenajarea unei grădini:

  • Defrișarea vegetației și înlăturarea resturilor vegetale

  • Decopertare sau adăugare de pământ

  • Săparea și mărunțirea mecanizată a solului

  • Executarea șanturilor pentru sistemul de irigat, drenaj și iluminat

  • Modelarea terenului

  • Montarea elementelor constructive (alei, foișoare, pergole, deck-uri, iazuri etc.)

  • Gazonarea și plantarea florilor, arbuștilor și arborilor

Documente

Showing 1-10 of 10 items.
TitluView
OrganigramăVizualizeaza
Hotărâre privind aprobarea tarifelor SC PRES SERV GURA OCNITEI SRLVizualizeaza
Hotărâre privind ținerea evidenței efectuării orelor de muncă prestate de către beneficiarii Legii nr. 416 din 2001Vizualizeaza
Hotărâre privind aprobarea statului de funcții și organigramei SC PRES SERV GURA OCNIȚEI SRLVizualizeaza
Hotărâre privind revocarea HCL nr. 77 din 29.06.2018Vizualizeaza
Hotărârea Adunării GeneraleVizualizeaza
Hotărâre privind aprobarea modificării și compeltării HCL nr. 41 din 16.05.2017 privind aprobarea înființării SC PRES SERV GURA OCNITEI SRLVizualizeaza
Act constitutivVizualizeaza
Certificat constatatorVizualizeaza
Certificat de înregistrareVizualizeaza